1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Belgicku každý rok chýba okolo 20.000 stavbárov

house workerBrusel – Stavbársky priemysel v Belgicku bojuje s chronickým deficitom kvalifikovanej pracovnej sily, uviedol v sobotu (14.5.) belgický denník La Derniere Heure.

"Každý rok sme nútení hľadať okolo 20.000 pracovníkov," povedal pre denník Robert de Muelenaere, z Konfederácie stavbárskeho priemyslu. Vyhlásenie predniesol pri príležitosti Dňa otvorených dverí na belgických stavbách. Deň otvorených dverí sa koná dnes, pričom voľne prístupných má byť 150 stavenísk po celej krajine. Je to v poradí už piaty rok, ako sa belgickí stavbári snažia ukázať širokej verejnosti pracovné podmienky a možnosti zamestnania v tomto sektore.

"Je to jedinečná príležitosť ukázať ľuďom, že naša oblasť činnosti sa zmenila tak po technickej, ako aj materiálnej stránke, že to už nie je taká ťažká manuálna práca ako kedysi," povedal Robert de Muelenaere. Konfederácia stavbárskeho priemyslu sa netají zámerom osloviť čo najširší okruh záujemcov a pritiahnuť čo najviac odborníkov rôzneho zamerania do služieb belgického stavebníctva.
Minulý rok na deň otvorených dverí stavbárov navštívilo belgické staveniská okolo 70.000 ľudí.

16.05.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...