1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zisk Pandory v 1. kvartáli klesol

pandoraKodaň - Dánsky výrobca a predajca šperkov Pandora, ktorý pôsobí aj na slovenskom trhu, zaznamenal v 1. kvartáli 2018 pokles zisku. A väčší, ako mu predpovedali analytici. Spoločnosť zároveň varovala pred ďalším spomalením odbytu v Číne.

Najväčší svetový producent šperkov z hľadiska výrobných kapacít tiež uviedol, že jeho odbyt v USA začína zaostávať, pretože menej ľudí nakupuje v obchodných centrách. Ďalšími dôvodmi boli nedostatok nových produktov, a tiež posun mladých spotrebiteľov od šperkov k nákupu technológií a výdavkom na zážitky.

Čistý zisk dánskej spoločnosti v 1. štvrťroku 2018 klesol o 15 % na 1,16 miliardy dánskych korún (155,69 milióna eur) z 1,36 miliardy DKK v rovnakom období vlani. Analytici, ktorých oslovila spoločnosť FactSet predpovedali Pandore zisk 1,2 miliardy DKK.

Prispelo k tomu najmä spomalenie predaja v Číne. Vedenie Pandory oznámilo, že podnikli kroky na zmenu tohto vývoja.

Predaj v Spojenom kráľovstve v sledovanom období stagnoval, zatiaľ čo v USA klesol o 8 % v lokálnej mene.

Spoločnosť, ktorá má na celom svete približne 7700 obchodov uviedla, že jej celkové tržby sa v 1. štvrťroku mierne znížili na 5,12 miliardy DKK z 5,16 miliardy DKK.

Pandora, ktorá je známa najmä svojimi náramkami, na ktoré si klienti dokupujú rôzne prívesky, plánuje zvýšiť predaj tým, že urýchli zavádzanie nového dizajnu a rozšíri počet skôr vlastných obchodov ako franšíz.

22.05.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...