1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zisk aj tržby Lega vlani rekordne vzrástli

lego logoKodaň – Najväčší svetový výrobca hračiek, dánska spoločnosť Lego, v utorok oznámil rekordné tržby a zisky za rok 2021, keďže dopyt po známej stavebnici počas pandémie nového koronavírusu prudko vzrástol.

Čistý zisk Lega sa v minulom roku zvýšil o 34 % na 13,3 miliardy korún (1,79 miliardy eur), čo bol jeho doteraz najväčší nárast.

Tržby stúpli o 27 % na 55,3 miliardy DKK, k čomu prispel úspech franšíz v uplynulých rokoch vrátane Star Wars a Harryho Pottera, ako aj silná expanzia v Číne.

On-line nakupovanie pomohlo Legu dosiahnuť globálne zvýšenie predaja aj napriek pandémii. Dánska spoločnosť v roku 2021 otvorila 165 nových obchodov vrátane 90 v Číne, kde plánuje ďalšiu expanziu, a aktuálne má 832 obchodov po celom svete.

V súčasnom roku 2022 očakáva, že sa rast jej príjmov „normalizuje“ a bude jednociferný.

Silný výkon v ostatných rokoch pomohol Legu stať sa podľa analytikov najväčším svetovým výrobcom hračiek.

Dánska skupina má tiež päť tovární po celom svete. Minulý rok oznámila otvorenie ďalšej vo Vietname neďaleko Ho Či Minovho Mesta, ktorá má podporiť jej dlhodobý rast v ázijsko-pacifickom regióne a byť tiež prvou uhlíkovo neutrálnou továrňou Lega, keďže cieľom skupiny je znížiť svoje emisie. Lego zamestnáva asi 20.400 ľudí v 40 krajinách.

TASR o tom informuje na základe správy AFP.

17.03.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...