1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Vysoké ceny ocele zvýšili zisk švédskeho koncernu SSAB viac než štvornásobne

steel factoryŠtokholm - Vysoké ceny ocele zvýšili zisk švédskeho oceliarskeho koncernu SSAB viac než štvornásobne, pričom výrazne prekonali očakávania. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Švédsky výrobca špecializovanej ocele zaznamenal už v minulom roku rekordný zisk. Ten potiahli ako rastúce ceny ocele, tak zvýšená produkcia spoločnosti v domovskom Švédsku, ako aj vo Fínsku a v Spojených štátoch. Takýto vývoj pokračoval aj na začiatku tohto roka.

Spoločnosť uviedla, že prevádzkový zisk za 1. štvrťrok bez započítania mimoriadnych položiek dosiahol 8,38 miliardy švédskych korún (809,85 milióna eur). V rovnakom období minulého roka predstavoval 1,99 miliardy SEK. Vysoko tak prekonal očakávania analytikov, ktorí počítali s rastom prevádzkového zisku na 6,66 miliardy SEK.

Ako SSAB informoval, v 1. kvartáli zaznamenal "mimoriadny" rast dopytu, pod čo sa podpísali obmedzenia dodávok suroviny v dôsledku invázie Ruska na Ukrajinu. V 2. kvartáli by sa však dopyt mal podľa firmy normalizovať.

06.05.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...