1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Výrobca odmínovačov Way Industries Krupina ide vyrábať aj lanovky

Hands ShakingKrupina - Spoločnosť Way Industries Krupina sa stala 100-percentným akcionárom spoločnosti Tatralift Kežmarok. Slovenský producent odmínovačov a stavebných strojov tak transakciou vstúpil aj do výroby lanových dopravných systémov.

Informoval o tom generálny riaditeľ Way Industries Bronislav Balga. Sumu, za ktorú kežmarskú spoločnosť kúpili, nezverejnil.

Podľa Balgu Way Industries sa ohlásenou akvizíciou snaží diverzifikovať svoje výrobné portfólio a zároveň využiť spojenie dvoch silných domácich značiek.
"Súčasné náročné ekonomické podmienky nútia firmy hľadať príležitosti a využívať nielen úspory z rozsahu výroby, ale aj ďalšie synergické efekty. Bude sa to týkať tak výroby, ako aj nákupu, montáže či obchodu," zdôraznil Balga.

Spoločnosť chce pri výrobe lanoviek a vlekov využívať moderné technológie v Krupine. V Kežmarku zachová výskum, vývoj a obchod. "V novej divízii lanových dopravných systémov plánujeme počet zamestnancov zastabilizovať na čísle 30. Tržby v tomto segmente prognózujeme na budúci rok k 10 miliónom eur," dodal Balga.

História strojární v Krupine sa začala v roku 1966. Výrobné portfólio spoločnosti tvoria v súčasnosti predovšetkým šmykom riadené nakladače, odmínovacie a bezpečnostné systémy. Way Industries aktuálne zamestnáva asi 240 ľudí.

16.11.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...