1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Výrobca krémov Nivea zvýšil vlani zisk takmer o desatinu

nivea logoHamburg - Nemecká spoločnosť Beiersdorf oznámila za minulý rok rast zisku takmer o desatinu, k čomu prispel solídny rast tržieb. Zároveň informovala o spustení investičného programu v hodnote 70 až 80 miliónov eur ročne.

Ako uviedla, programom reaguje na "rozsiahle zmeny v sektore".

Beiersdorf, známy najmä výrobou kozmetických produktov značky Nivea, uviedol, že zisk po zdanení dosiahol za minulý rok 756 miliónov eur. Oproti predchádzajúcemu roku to predstavuje rast o 9,6 %.

Zisk pred úrokmi a daňami (EBIT) vzrástol z 1,09 miliardy na 1,11 miliardy eur. Tržby dosiahli 7,23 miliardy eur, čo znamená rast o 2,5 % a na organickej báze o 5,4 %. Firma uviedla, že sa jej tak darí pokračovať v rastovom trende napriek stále náročnejším podmienkam na trhu.

Beiersdorf očakáva, že rok 2019 bude rokom transformácie, pričom predpokladá zmiernenie organického rastu tržieb na 3 %, maximálne 5 %. Spoločnosť dodala, že cieľom niekoľkoročného investičného programu C.A.R.E.+, ktorý teraz odštartovala, je reorganizácia najmä jej segmentu spotrebného tovaru. Ten sa na celkových tržbách spoločnosti podieľal v minulom roku 80 %. Program by mal podľa firmy podporiť inovácie, digitalizáciu a nástup na nové trhy.

07.03.2019 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...