1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Výrobca krbov chce v priemyselnom parku v Lučenci vytvoriť 30 pracovných miest

nezamestnanost1Lučenec – Výrobca zváraných konštrukcií a interiérových krbov Lustroj, ktorý aktuálne pôsobí v obci Halič, chce svoju výrobu premiestniť do priemyselného parku v Lučenci. V novej výrobnej hale, ktorú tam chce postaviť michalovská spoločnosť Pyrometal, plánuje vytvoriť 30 nových pracovných miest.

TASR o tom informoval hovorca mesta Lučenec Andrej Barančok. Spoločnosť Lustroj sa v Haliči venuje výrobe zváraných interiérových krbov pre dánsku firmu Aduro. Pre zvýšený dopyt potrebuje výrobca väčšie priestory, v ktorých by mohol zaviesť druhú a prípadne aj tretiu pracovnú zmenu. Lustroj aktuálne zamestnáva 48 ľudí, v novej výrobnej hale v lučeneckom priemyselnom parku plánuje vytvoriť ďalších 30 pracovných miest na pozíciách majster výroby, predák, zvárač, lakovač, brusič, montér či konštruktér.

Prenájom pozemku pre spoločnosť Pyrometal z Michaloviec, ktorá plánuje novú halu postaviť, schválili na stredajšom (10. 8.) zasadnutí mestského zastupiteľstva poslanci mesta. Výstavba haly na pozemku s rozlohou 10.000 štvorcových metrov je naplánovaná na prvú polovicu budúceho roka, s náborom pracovníkov a spustením výroby sa počíta v letných mesiacoch. Priemyselný park v Lučenci bol vybudovaný v rokoch 2008 až 2009 a financovaný zo štrukturálnych fondov i zo štátneho rozpočtu v celkovej výške viac ako 3,2 milióna eur.

Samospráva verí, že priemyselný park sa v najbližších rokoch ešte rozšíri, dopomôcť má k tomu aktuálna výstavba rýchlostnej cesty R2. "Práve od R2 si sľubujeme ešte významnejší rozvoj nášho územia a príchod toľko potrebných nových investorov pre naše mesto a región," skonštatovala primátorka Lučenca Alexandra Pivková.

23.08.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...