1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Versity a AutoCont spoja svoje sily na Slovensku

Slovenská spoločnosť versity, a.s., ktorá podniká v oblasti informačno-komunikačných technológií a AutoCont Holding, a.s., z Českej republiky, uzatvorili zmluvu, ktorá spojí podnikanie oboch subjektov na Slovensku.



AutoCont získa podpisom zmluvy majoritný podiel v spoločnosti versity a významne tak posilní svoju pozíciu na slovenskom trhu, na ktorom pôsobí už od roku 1992. Súčasné aktivity AutoContu v SR budú po dokončení transakcie zlúčené s aktivitami versity. Doterajší akcionári versity si podržia podstatný podiel a budú sa i naďalej významne podieľať na ďalšom spoločnom rozvoji spoločnosti.

Pre versity podpis zmluvy znamená predovšetkým získanie širšieho technologického a organizačného zázemia, ktoré umožní obchodným zložkám umiestňovať na slovenskom trhu aj ďalšie, sofistikovanejšie produkty a služby z
portfólia AutoContu. Celá transakcia ešte podlieha schváleniu Protimonopolného úradu Slovenskej republiky a jej dokončenie sa predpokladá v priebehu januára 2011. Hodnota transakcie nebude zverejnená.

Obe firmy majú veľmi podobnú históriu. Vznikli na počiatku 90. rokov, rýchlo si vybudovali silnú pobočkovú sieť a postupne vyrástli na špičky vo svojom obore v oboch krajinách.

Spoločnosť versity pôsobí na slovenskom trhu už 20 rokov. Za toto obdobie sa z predajcu kancelárskej a výpočtovej techniky, stal dodávateľ IKT produktov a riešení. Podľa Borisa Kekešiho, predsedu predstavenstva a spolumajiteľa versity, a.s., znamená spojenie so spoločnosťou AutoCont bezprostredné synergie v podobe zdieľania zdrojov, rozšírenia portfólia služieb a produktov, rovnako ako dodatočnú kapacitu na uspokojenie potrieb zákazníkov v oblasti IKT riešení a služieb s vyššou pridanou hodnotou.

"Od spojenia s versity si sľubujeme predovšetkým významný rast aktivít holdingu AutoCont na slovenskom trhu. AutoCont má rozhodne slovenským zákazníkom čo ponúknuť, overili sme si ale, že bez silného lokálneho partnera s
dlhodobou tradíciou a pevnou zákazníckou základňou sa na slovenský trh preniká podstatne ťažšie." povedal predseda predstavenstva holdingu AutoCont Martin Grigar.
PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...