1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

V 2. polroku začne VW v Bratislave s výstavbou lisovne za 85 mil. eur

vwBratislava – Volkswagen Slovakia (VW SK) finalizuje v týchto dňoch prípravné práce na výstavbu lisovne vo svojom bratislavskom závode.

Nová investícia si vyžiada prostriedky vo výške 85 miliónov eur a vytvorí stovku nových pracovných miest, informoval hovorca spoločnosti Vladimír Machalík.
"Lisovňa nám umožní rozšíriť hĺbku produkcie u nás vyrábaných vozidiel. Zredukuje sa tak čas obehu materiálov a tým aj náklady," priblížil predseda predstavenstva VW SK Andreas Tostmann.

Výstavba lisovne v bratislavskom závode Volkswagenu začne v druhej polovici tohto roka. Rozprestierať sa bude na ploche 19.242 štvorcových metrov (m2) a objem produkcie dosiahne 580 kontajnerov výliskov za deň. Začiatok produkcie je naplánovaný na tretí štvrťrok 2013.

Volkswagen Slovakia vyrobil od roku 1991 viac ako 2,5 milióna vozidiel. Patrí k najväčším exportérom, investorom aj súkromným zamestnávateľom na Slovensku. V bratislavskom závode vyrába automobily a prevodovky, v Martine komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V roku 2010 spoločnosť vyrobila viac ako 144.500 vozidiel, 379.000 prevodoviek a 31,5 milióna komponentov. Obrat spoločnosti vlani presiahol 4 miliardy eur. Viac ako 99 % produkcie vozidiel VW SK smeruje na export do 148 krajín sveta.

08.06.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...