1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Unilever kupuje amerického výrobcu kozmetiky Sundial Brands

unileverLondýn - Britsko-holandský výrobca spotrebného tovaru Unilever oznámil, že kúpi americkú firmu Sundial Brands, výrobcu vlasovej a telovej kozmetiky. Akvizíciou chce posilniť svoju pozíciu na rýchlorastúcom trhu s výrobkami osobnej starostlivosti.

Hodnotu kontraktu firma nezverejnila.

Spoločnosť Sundial Brands z New Jersey, ktorá je na trhu 26 rokov, vyrába produkty značiek ako Shea Moisture, Nubian Heritage a Madam C.J. Walker. Očakáva sa, že jej tržby dosiahnu tento rok 240 miliónov USD (200,80 milióna eur). Prevzatie americkej firmy umožní koncernu Unilever rozšíriť svoje aktivity na trhu s výrobkami osobnej starostlivosti, ktorý rastie rýchlejším tempom a má aj väčší medzinárodný dosah ako potravinársky biznis spoločnosti.

Je to ďalšia akvizícia zo strany britsko-holandského koncernu, ktorý začiatkom roka odmietol ponuku potravinárskej spoločnosti Kraft Heinz v hodnote 143 miliárd USD. Unilever už kúpil značky čajov Tazo a Pukka Herbs, juhokórejského výrobcu kozmetiky Carver Korea a brazílsku značku organických potravín Mae Terra.

29.11.2017 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...