1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Tržby aj zisk Pandory v 2. kvartáli klesli

pandoraKodaň - Dánsky výrobca a predajca šperkov Pandora zaznamenal v 2. kvartáli 2019 pokles zisku. Napriek tomu potvrdil prognózu pre celý rok a uviedol, že hoci náklady na reštrukturalizáciu znižujú jeho zisk, objavili sa prvé pozitívne signály, že zmeny začínajú prenášať ovocie.

Čistý zisk Pandory za tri mesiace do konca júna 2019 klesol o 50 % na 526 miliónov dánskych korún (70,27 milióna eur) z 1,16 miliardy DKK v rovnakom období minulého roka. Analytici, ktorých oslovila spoločnosťou FactSet, očakávali čistý zisk vo výške 538 miliónov DKK.

Tržby najväčšieho svetového producenta šperkov z hľadiska výrobných kapacít v 2. kvartáli klesli o 2,6 % na 4,69 miliardy DKK a zhruba sa zhodujú s odhadmi na úrovni 4,66 miliardy DKK.

Spoločnosť, ktorá predáva šperky v približne 7700 obchodoch po celom svete vrátane Slovenska, uviedla, že už zaznamenala prvé pozitívne signály reštrukturalizačného programu, a to na základnej hrubej marži, úrovni nákladov a generovaní hotovosti.

Pandora vyhlásila, že sa rozhodla uskutočniť ďalšie opatrenia a zlepšenie štrukturálneho zdravia podniku. Tieto iniciatívy budú znamenať ďalšie náklady vo výške približne 500 miliónov DKK. V dôsledku toho sa náklady na reštrukturalizáciu za celý rok zvýšia na 2 miliardy DKK z predchádzajúcich odhadovaných 1,5 miliardy DKK.

Pandora podporila svoju prognózu a v roku 2019 očakáva pokles tržieb o 3 % až 7 %. Obrat v lokálnych menách sa zníži o 1 až 5 %.

27.08.2019 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...