1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Swietelsky-Slovakia odovzdal v Šelpiciach pri Trnave rakúskemu investorovi závod na výrobu hliníkových okien, dverí a fasád

plastové oknoŠelpice - Nový výrobný a logistický areál v Šelpiciach neďaleko Trnavy za viac ako 4,6 miliónov euro, v ktorom bude spoločnosť alu-one vyrábať okná, dvere a fasády z hliníkových profilov a komponentov od popredných európskych výrobcov, je dokončený.

Jeho generálny dodávateľ stavieb, spoločnosť Swietelsky-Slovakia, ho už odovzdala investorovi a teraz sa čaká na vydanie právoplatného kolaudačného rozhodnutia.
„Investorom je rakúska spoločnosť alu-one Metallbaupartner, ktorá má už prevádzku v Trnave, kde pôsobí Alu-one Vermögensverwaltungs. Táto je aj našim zmluvným partnerom,“ uviedla Lucia Glosiková, riaditeľka Divízie pozemné stavby a generálny dodávateľ stavieb Swietelsky-Slovakia.

„Ide o dva samostatné stavebné celky, výrobnú halu s technickými miestnosťami a dvojpodlažným skladom a administratívnu budovu o celkovej zastavanej ploche
8 349 m². Súčasťou realizovaného projektu je kompletná realizácia areálových inžinierskych sietí, napojení na energie a média, areálových komunikácií a parkovísk s plochou 7 727 m2 a sadových úprav.

Výstavba začala v minulom roku v septembri a spoločnosti alu-one umožní rozšíriť súčasné výrobné kapacity, ktoré má na Slovensku zatiaľ sústredené v priestoroch na okraji Trnavy. Vďaka tomu bude schopná pokryť aj prípadné zvýšené potreby európskeho trhu.

Spoločnosť Swietelsky-Slovakia pôsobí aktívne na slovenskom trhu od roku 2000, kedy materská rakúska spoločnosť Swietelsky otvorila Divíziu generálneho dodávateľa stavieb. V roku 2005 k nej pribudla Divízia dopravné a inžinierske stavby a v roku 2014 Divízia železničného staviteľstva. Dnes Swietelsky-Slovakia zamestnáva viac ako 270 ľudí a v hospodárskom roku 2019/20 dosiahla obrat takmer 44,6 miliónov euro.

30.11.2020

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...