1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

SVP neplánuje zmenu svojho sídla

water energyBanská Štiavnica - Slovenský vodohospodársky podnik (SVP), š. p., neplánuje sťahovanie z Banskej Štiavnice.

V reakcii na stredajšie podanie podnetu skupinou mestských poslancov na generálnu prokuratúru, v ktorom žiadali preskúmať plánované sťahovanie podniku, to uviedol hovorca podniku Marián Bocák.

"SVP, š. p., má logom podniku označené všetky budovy vo svojej správe, a preto je usudzovanie a podávanie návrhu na generálnu prokuratúru na základe umiestnenia loga na budove prinajmenšom neštandardné," reagoval Bocák.

O podaní podnetu v stredu informoval mestský poslanec Martin Macharik. Skupina poslancov poukázala na to, že na rekonštruovanej budove v Banskej Bystrici sa už objavilo logo SVP, čo dokazuje, že tvrdenia o prehodnocovaní sťahovania nie sú pravdivé. Podnetom žiadali preveriť, či presťahovaním podniku nedôjde k porušeniu zákona o Banskej Štiavnici.

Bocák ďalej uviedol, že SVP aktuálne uskutočňuje kroky na zefektívnenie a optimalizovanie riadiacich procesov. "Súbežne s týmito krokmi podnik prehodnocuje potrebu a využiteľnosť ním spravovaného majetku a pristupuje k procesom jeho odpredaja či zámeny," podotkol.

Dodal, že z dôvodu riešenia nového sídla Odštepného závodu Banská Bystrica, ako aj plánovanej centralizácie podporných útvarov podnikového riaditeľstva a odštepných závodov pre pôsobnosť celého Slovenska získalo SVP od Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR administratívnu budovu v Banskej Bystrici, ktorú momentálne rekonštruuje. "Samotná zmena sídla SVP z Banskej Štiavnice nie je plánovaná," dodal Bocák.

18.12.2019 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...