1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Spoločnosť Chirana T.Injecta predala štátu 2,5 milióna rúšok

slovakia flagStará Turá – Spoločnosť Chirana T.Injecta zo Starej Turej predala štátu 2,5 milióna certifikovaných ochranných rúšok v cene 0,39 eura za kus. Materiál dovezie z Číny vládny špeciál s najväčšou pravdepodobnosťou v piatok.

Ako informoval generálny riaditeľ spoločnosti Teodor Lysák, Chirana T.Injecta má v Číne spoločný podnik s tamojšou firmou z oblasti zdravotníctva a disponuje tam aj certifikovaným skladom zdravotníckeho materiálu.

„Rokujeme aj o ďalších dodávkach, v našich silách je zabezpečiť až tri milióny ochranných rúšok každý týždeň. Sú to certifikované rúška od našich čínskych dodávateľov a dodávame ich už dlhé roky pre potreby nemocníc,“ povedal Lysák s tým, že dosiahnutá konečná suma za jeden kus je pre štát v týchto časoch veľmi priaznivá.

Chirana T.Injecta plánuje v najbližšom čase rozbehnúť s čínskym partnerom výrobu chirurgických ihiel. Certifikát získali v Číne v januári 2020, ale vzhľadom na COVID-19 sa ešte výroba nerozbehla. Všetky kapacity, ktoré podnik zo Starej Turej v Číne má, sa podľa Lysáka dnes využívajú na vyhľadávanie, kontrolu a cenové vyjednávanie rôznych zdravotníckych materiálov pre potreby Slovenska.

„Pri dobrom, včasnom a racionálnom plánovaní dodávok akéhokoľvek tovaru vrátane rúšok vieme popri leteckej využívať aj lodnú alebo železničnú dopravu,“ povedal Teodor Lysák.

21.04.2020 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...