1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Spoločnosť AAA Auto zaznamenala v 4. štvrťroku nárast predaja v SR o 45 %

Bratislava 11. januára (TASR) - Predaj spoločnosti AAA Auto sa na Slovensku v 4. štvrťroku 2010 zvýšil v medziročnom porovnaní o 45 % a potvrdzuje tak postupné oživenie trhu.
Ide o mimoriadne zlepšenie predajnosti oproti predchádzajúcemu roku, pričom tento pozitívny trend bol viditeľný už od mája, keď mesačný predaj prvýkrát prevýšil počet predaných vozidiel za rovnaké obdobie roku 2009.
Celkovo spoločnosť na slovenskom a českom trhu predala v 4. kvartáli minulého roka 9914 vozidiel, čo predstavuje medziročný nárast o 24 %. Na Slovensku sa predalo 2897 vozidiel a tento trend možno vysvetliť ako akceleráciu postupného hospodárskeho oživenia. To podporilo predajné výsledky v štvrťroku, ktorý býva naopak z pohľadu sezónnosti predajne slabším obdobím.
Na Slovensku boli v predaji najúspešnejšie oblasti Bratislavy, Nitry, Trenčína, Trnavy a Žiliny, kde sa predaj medziročne zvýšil viac než o 20 %. Najpredávanejšími modelmi áut boli Škoda Fabia a Octavia, ďalej VW Passat, Peugeot 206 a Renault Thalia.
Podľa viceprezidentky spoločnosti Karolíny Topolovej zákazníkov ovplyvnili aj niektoré negatívne javy na trhu. V priebehu celého roka sa na trhu ojazdených vozidiel objavoval fenomén pretočených tachometrov, predaj áut zaťažených exekúciou alebo nezaplatenou DPH. Zákazníci tak pri nakupovaní nechceli riskovať a obracali sa na autocentrá, kde mali potrebné záruky.
Skupina AAA Auto za celý rok 2010 predala 39.531 automobilov, na Slovensku s počtom 10.512 vzrástol predaj o 13 % a v Českej republike o 5 %. Celkovo sa tak jej predaj vlani zvýšil viac než o 7 % oproti predchádzajúcemu roku.
TASR informovala spoločnosť AAA Auto.

(Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...