1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Skupina MOL kúpila výrobcu maďarskej minerálnej vody Fonte Viva

mol logoBratislava/Budapešť – Skupina MOL, materská spoločnosť Slovnaftu, v piatok oznámila, že kupuje výrobcu maďarskej minerálnej vody Fonte Viva.

Táto akvizícia je podľa spoločnosti v súlade so stratégiou skupiny MOL 2030, ktorej cieľom je aj orientácia na nové investičné príležitosti v strednej a východnej Európe.

Ako informovala skupina MOL, transakcia bola ukončená 31. mája, pričom Fonte Vivu získala od zakladateľov tejto spoločnosti. Tá vznikla v roku 2002 a dodáva na maďarský trh sýtenú aj nesýtenú minerálnu vodu zo svojich prameňov v maďarskom meste Somogyvár. Skupina MOL bude naďalej zásobovať súčasných zákazníkov spoločnosti Fonte Viva a zároveň podporí jej ďalší rast.

Skupina MOL je integrovaná medzinárodná ropná a plynárenská spoločnosť so sídlom v Budapešti, pričom aktívna je vo viac ako 30 krajinách. Portfólio činností spoločnosti zahŕňa aktivity na vyhľadávanie prírodných zdrojov v 13 krajinách a ťažbu v ôsmich štátoch. Skupina MOL prevádzkuje štyri rafinérie a dva petrochemické závody v rámci integrovaného riadenia dodávateľského reťazca v Maďarsku, na Slovensku a v Chorvátsku. Vlastní tiež sieť takmer 2000 čerpacích staníc v deviatich krajinách strednej a juhovýchodnej Európy.

07.06.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...