1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Siemens plánuje zrušiť vo svete takmer 7000 pracovných miest

SiemensMníchov - Nemecký priemyselný konglomerát Siemens plánuje zrušiť vo svete takmer 7000 pracovných miest, z nich približne polovicu v Nemecku.

Dôvodom je reštrukturalizácia energetickej a plynárenskej divízie, číslo je ale podstatne vyššie, než očakávali trhy.

Spoločnosť vo štvrtok uviedla, že v rámci reštrukturalizácie prepustí v nasledujúcich rokoch celkovo 6900 zamestnancov. Firma už minulý týždeň, keď zverejnila nepriaznivé kvartálne výsledky, uviedla, že zisk z produkcie elektriny a plynu prudko klesol a v tomto biznise predpokladá "bolestivé zmeny". Analytici však očakávali, že spoločnosť oznámi zrušenie okolo 4000 pracovných miest.

Podľa členky správnej rady Lisy Davisovej sa situácia v sektore energetiky zhoršila, pod čo sa do veľkej miery podpísal tlak na väčšie využívanie obnoviteľných zdrojov energie. Siemens v tejto súvislosti uviedol, že svetový dopyt po veľkých plynových turbínach v poslednom období prudko klesol a očakáva sa, že ročne sa bude pohybovať na úrovni okolo 110 turbín. Pritom technická kapacita všetkých producentov turbín vo svete dosahuje ročne okolo 400 turbín.

Zhruba polovicu z oznámeného počtu pracovných miest zruší Siemens na domácom trhu, pričom firma tu plánuje zatvoriť podniky v Lipsku a Görlitzi. Ďalšie pracovné miesta bude spoločnosť rušiť v Berlíne a v meste Mülheim an der Ruhr.

Mimo Nemecka plánuje Siemens zrušiť okolo 3600 pracovných miest, z toho okolo 1100 v Európe. Zo zvyšných 2500 mimo Európy zhruba 1800 pracovných miest zruší nemecká spoločnosť v USA.

23.11.2017 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...