1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Siemens je pripravený dosiahnuť obrat 100 miliárd eur

Siemens- Spoločnosť zakladá štvrtý sektor Infrastructure & Cities - Sektor Industry optimalizuje svoje zameranie na priemysel a na služby - Pre dcérsku spoločnosť OSRAM je naplánovaná prvá verejná emisia akcií

Siemens AG má v úmysle významne sa podieľať na dynamickom raste miest a na investíciách do infraštruktúry. Na dosiahnutie tohto cieľa spoločnosť zakladá štvrtý sektor Infrastructure & Cities, ktorý bude zložený z vybraných častí sektorov Industry a Energy. Sektor Industry sa tak bude v budúcnosti sústreďovať výhradne na priemyselných zákazníkov a posilní svoje podnikanie v priemysle a v službách. „Orientujeme spoločnosť Siemens na vedúce postavenie v širokom spektre energeticky efektívnych riešení pre mestá a pre priemysel. Týmto krokom chceme v najbližších rokoch zvýšiť obrat až na 100 miliárd eur,“ povedal Peter Löscher, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Siemens. Okrem toho spoločnosť Siemens plánuje prvú verejnú emisiu akcií (IPO) svojej dcérskej spoločnosti Osram na jeseň roku 2011. Tento krok poskytne spoločnosti Osram podnikateľskú voľnosť pri zabezpečovaní a pri ďalšom rozširovaní svojej vedúcej pozície na trhu s osvetľovacou technikou, ktorá prechádza významnými technologickými zmenami. Dozorná rada spoločnosti Siemens AG vyjadrila súhlas s IPO na mimoriadnom zasadnutí 28. marca.

Spoločnosť Siemens rozvíja svoje organizačné usporiadanie, aby si udržala silnú trhovú pozíciu a aby naďalej zohrávala vedúcu úlohu pri usmerňovaní technologického vývoja a zmien na trhu. Do nového sektora Infrastructure & Cities budú začlenené divízie Mobility, Building Technologies a Osram (až do plánovanej IPO), ktoré sú v súčasnosti v sektore Industry, a divízia Power Distribution momentálne zo sektora Energy. Tento krok posilní kompetencie spoločnosti v oblasti inteligentných sietí, riadenia distribúcie a spotreby energie. Nový sektor sa zameria na integráciu technológií a na poskytovanie energeticky efektívnych riešení na mieru pre súkromnú aj verejnú infraštruktúru. Samotné mestá predstavujú v súčasnosti pre spoločnosť Siemens trhový potenciál s objemom okolo 300 miliárd eur.

V budúcnosti sa bude sektor Industry sústreďovať výhradne na priemyselných zákazníkov. Bude optimalizovať svoju orientáciu na priemysel a na lepšie využívanie potenciálu služieb. Aktivity divízie Industry Solutions budú rozdelené medzi divízie Industry Automation a Drive Technologies, ako aj do plánovanej divízie Customer Services.

Spoločnosť ďalej plánuje prvú verejnú emisiu dcérskej spoločnosti Osram, materská spoločnosť si však ponechá menšinový podiel. Spoločnosť Osram je lídrom na trhu s osvetlením a Siemens má v úmysle ostať dlhodobo stabilným akcionárom. Verejná ponuka akcií poskytne spoločnosti Osram podnikateľskú voľnosť pri komplexnom rozširovaní svojho vedúceho postavenia na trhu s osvetľovacou technikou, ktorý v súčasnosti prechádza významnými technologickými zmenami.

V budúcnosti bude portfólio Technology zahŕňať všetky prostriedky na rýchle a efektívne vytváranie a rozširovanie nového podnikania založeného na nových technológiách. To zahŕňa riadenie činností spoločnosti Siemens v oblasti rizikového kapitálu. Okrem toho bude portfólio zodpovedné za integrovanú platformu rozsiahlych podnikových technológií, a to najmä v  oblasti špecifických priemyselných IT, ako aj pri rozsiahlej podnikovej koordinácii s IT spoločnosťami.

Siemens AG (Berlín a Mníchov) je svetový líder v oblasti elektroniky a elektrotechniky. Pôsobí v priemysle, energetike a zdravotníctve. Už viac ako 160 rokov je značka Siemens synonymom technológií špičkovej kvality, inovácií, spoľahlivosti a internacionálnosti. Spoločnosť je najväčším svetovým poskytovateľom environmentálnych technológií, pričom viac ako jednu tretinu z jej celkových tržieb, čo je 28 miliárd eur, generujú ekologické produkty a riešenia. V obchodnom roku 2010, ktorý sa skončil 30. septembra 2010, spoločnosť dosiahla tržby 76 miliárd eur a čistý zisk 4,1 miliardy eur. Na konci septembra 2010 Siemens zamestnával asi 405 000 zamestnancov po celom svete. Ďalšie informácie nájdete na www.siemens.com.  

Spoločnosť Siemens s.r.o. tvorí 9 obchodných divízií, ktoré patria k trhovým lídrom v troch hlavných sektoroch: Industry, Energy a Healthcare. Industry sektor predstavujú divízie: Industry Solutions, Industry Automation/Drive Technologies, Mobility, Building Technologies a Public Lighting. Energy sektor zastupujú divízie: Power Generation and Services a Energy Transmission and distribution. Sektor Healthcare reprezentujú na Slovensku divízie: Imaging & Therapy Systems/Clinical Products a divízia Diagnostics. Siemens s.r.o., dosiahol v obchodnom roku 2009/2010 obrat 330 miliónov eur a k 30. septembru 2010 zamestnával 1059 pracovníkov. Ďalšie informácie nájdete na www.siemens.sk.

07.04.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...