1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Pandémia spôsobuje firme AWU Precision Slovakia oneskorenie a stratu zákazok

decline 1Záborské - Oneskorenie plnenia termínov zákazok, ako aj stratu nových spôsobuje firme AWU Precision Slovakia k.s. tretia vlna pandémie ochorenia COVID-19.

Dôvodom je výpadok zamestnancov. Firma sa v priemyselnom parku Záborské pri Prešove venuje výrobe vysokopresných cylindrických dielov pre strojársky priemysel, 90 percent predstavuje export do jednotlivých krajín EÚ.

Ako pre TASR uviedol Miroslav Lazorík zo spomenutej spoločnosti, oneskorenie plnenia termínov zákazok riešia informovaním zákazníkov o novom termíne, pretože je nemožné to stihnúť.

"Máme približne 70 zamestnancov. V tejto vlne máme oveľa viac výpadkov pracovníkov z dôvodu ochorenia na COVID-19, karanténu, respektíve OČR. Výpadky sú v rozsahu 12 až 17 pracovníkov denne. Zároveň prichádzame o nové zákazky kvôli dlhým termínom dodávok. Pociťujeme tiež neprimeraný rast cien takmer všetkých vstupov - materiálu, služieb a energií," povedal Lazorík.

Pomoc od štátu v predošlej vlne pandémie podľa jeho slov využili a považovali ju za vhodnú a primeranú.

"V tejto chvíli by nám najviac pomohlo zaočkovanie pracovníkov. Až 50 percent je nezaočkovaných, pod vplyvom informácií sú presvedčení, že to nie je riešenie. Pomohla by jednotná rétorika všetkých politikov na túto tému," dodal Lazorík s tým, že testovanie zamestnancov je pre nich prácou naviac, ale je možné ho zabezpečiť.

09.12.2021 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...