1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Nové logistické centrum prinieslo do mesta aj nové pracovné miesta

berndorf_vektraŽarnovica – Tri nové pracovné miesta prinieslo do Žarnovice nové logistické centrum spoločnosti Berndorf-Sandrik a Berndorf Bäderbau, ktoré dnes oficiálne začalo svoju prevádzku.

V novom centre sa okrem skladovacích a manipulačných priestorov o rozlohe viac ako 1700 m2 nachádza aj moderný showroom s rozlohou 320 m2.

"Dnes už musíme držať krok, čo sa týka úrovne prezentácie, a preto sme potrebovali postaviť takúto novú modernú budovu," hovorí o dôvodoch výstavby nového centra konateľ spoločnosti Berndorf-Sandrik Štefan Janček.

V novom showroome totiž spoločnosť predstavuje celý svoj sortiment, ktorý ponúka od príborov až po porcelán, a to nielen vo vystavených regáloch, ale aj tematicky na výstavných stoloch.
Spoločnosti sa v súčasnosti podarilo vytvoriť tri nové pracovné miesta – jedno v riadiacej sfére a dve pozície pracovníkov skladu. "Nevylučujeme však možnosť prijať aj ďalších pracovníkov vzhľadom na očakávaný rozvoj spoločnosti," dodal Janček.

Pre Žarnovicu sa spoločnosť rozhodla aj kvôli výhodnej polohe. V Hodruši-Hámroch, odkiaľ sa spoločnosť presunula, ostala podľa Jančeka už len malá výroba. Logistické služby už budú prebiehať len v Žarnovici.

"Hodnotím to ako dobré rozhodnutie firmy a dúfam, že toto dobré rozhodnutie sa potvrdí jej výsledkami, ktoré tu dosiahne. Myslím, že logisticky je Žarnovica veľmi dobre umiestnená, má priestor pre ďalší rozvoj. V územnom pláne sú vyčlenené plochy, kde je možno realizovať podobné investície, čo by pomohlo aj v otázke zamestnanosti, ekonomickej úživnosti celého tohto obvodu a nielen samotného mesta," skonštatoval pre TASR primátor Žarnovice Kamil Danko.

Celá investícia stála 1,85 milióna eur a jej budovanie trvalo sedem mesiacov, spoločnosť podľa Jančeka očakáva, že v priebehu 8 až 10 rokov sa jej táto investícia vráti.

11.04.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...