1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

MSK Matec Slovakia plánuje v Sabinove rozšírenie výroby kabín, zamestná 20 ľudí

nezamestnanost1Bratislava – Strojárska spoločnosť MSK Matec Slovakia plánuje rozšírenie výroby kabín pre poľnohospodárske a lesné stroje. Okrem pôvodnej prevádzky v Lipanoch v okrese Sabinov otvorí novú prevádzku priamo v Sabinove.

Investícia do strojov prístrojov a zariadení by mala prekročiť dva milióny eur a rozšírením výroby má vzniknúť 20 nových pracovných miest. Vyplýva to z materiálu, ktorý Ministerstvo hospodárstva (MH) SR predložilo do medzirezortného pripomienkového konania.

Firma požiadala štát o poskytnutie investičnej pomoci v celkovej výške necelých 1,24 milióna eur, a to vo forme dotácie na dlhodobý hmotný majetok a dlhodobý nehmotný majetok v hodnote 659.960 eur a vo forme úľavy na dani z príjmov v hodnote 580.000 eur. Ministerstvo hospodárstva odsúhlasilo spoločnosti štátnu investičnú pomoc formou úľavy na dani z príjmov vo výške 580.000 eur.

Investícia spočíva v nákupe strojov a moderných technológií do novej haly v Sabinove, kde bude lakovňa, sklad, montáž, kancelárie a administratívne priestory. Procesy kovoobrábania a zvárania plánuje firma zachovať v dvoch pôvodných budovách prevádzkarne v Lipanoch.

MSK Matec Slovakia je súčasťou fínskej rodinnej skupiny MSK Group Oy, ktorá má takmer 70-ročnú tradíciu vo výrobe poľnohospodárskych a lesných strojov, prívesov pre vozidlá a lodných prívesov, plastových komponentov so širokou škálou využitia a výrobe bezpečnostných kabín pre rôzne stroje a vozidlá.

26.07.2021 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...