1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Miba Steeltec rozšírila svoj výrobný závod vo Vrábľoch

miba steeltec logoVráble – Spoločnosť Miba Steeltec po ôsmich mesiacoch stavebných prác rozšírila svoj výrobný závod vo Vrábľoch. Do výstavby závodu na trecie obloženia, do budovy, strojov a vonkajších úprav, investovala zhruba 10 miliónov eur.

„Výrobná plocha vzrástla o polovicu, z doterajších 11.000 metrov štvorcových na súčasných 16.500 metrov štvorcových. V novej firemnej budove sme vytvorili aj administratívne priestory a miesto pre laboratórium, oddelenie výskumu a vývoja,“ informoval konateľ spoločnosti Patrik Rác.

Miba Steeltec je výrobným podnikom v rámci divízie Miba Friction Group. Rakúska spoločnosť pôsobí na Slovensku od roku 1991, keď otvorila svoj závod v Dolnom Kubíne zameraný na práškovú metalurgiu. V roku 2007 spustila výrobu v novom závode vo Vrábľoch, ktorý sa zameriava na výrobu trecích obložení na prevodovky, nápravy a brzdy stavebných strojov, traktorov a banskej techniky. Využívajú sa v automobilovom i leteckom priemysle, ale aj v zariadeniach veterných elektrární. Od založenia spoločnosti Miba Steeltec vo Vrábľoch firma investovala do závodu 70 miliónov eur. V súčasnosti má spoločnosť 632 zamestnancov a patrí medzi najväčších zamestnávateľov v Nitrianskom kraji.

28.07.2020 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...