1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

LVMH začne namiesto parfumov vyrábať dezinfekčné gély

lvmh logoParíž - Francúzska luxusná skupina LVMH, v nedeľu (15. 3.) oznámila, že začne vyrábať dezinfekčný gél na ruky v troch zo svojich domácich továrni na parfumy a kozmetiku. Bude ho distribuovať do francúzskych nemocníc, ktoré bojujú proti novému koronavírusu.

Už tento týždeň plánuje LVMH vyprodukovať 12 ton dezinfekcie namiesto parfumov Christian Dior, Guerlain a Givenchy a mejkapu, ktoré sa zvyčajne vyrábajú v týchto troch továrňach.

Francúzska skupina ich dodá „bezplatne“ zdravotníkom, a predovšetkým 39 verejným nemocniciam v Paríži.

„Chcem sa poďakovať spoločnosti LVMH za to, že konala tak rýchlo. Túto ponuku nám predložili v sobotu (14. 3.) večer o 21. hodine SEČ a v nedeľu ju potvrdili,“ uviedla šéfka parížskych nemocníc Martine Hirschová pre agentúru AFP.

Parížskym nemocniciam zatiaľ gél nedošiel, ale už majú len malé zásoby, uviedol hovorca parížskeho systému nemocníc a dodal, že aj ďalšie spoločnosti avizovali, že sú pripravené darovať im svoje zásoby.

Obavy z nakazenia novým koronavírusom vyvolali veľký dopyt po dezinfekčných géloch po celom Francúzsku, pričom mnoho lekární obmedzovalo klientov na jednu malú fľašku na osobu.

Vláda vydala dekrét o limitoch na ceny po správach, že niektorí maloobchodníci sa pokúšali vytĺcť pre seba väčší zisk a zvyšovali ceny. Malá 100-mililitrová fľaška teraz nesmie stáť viac ako 3 eurá.

Producenti v celom Francúzsku uviedli, že najímajú nových zamestnancov, aby uspokojili prudko rastúci dopyt, pretože úrady vyzývajú obyvateľov, aby si dôsledne čistili a dezinfikovali ruky. To je jedno z kľúčových opatrení na obmedzenie šírenia nákazy.

24.03.2020 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...