1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Kvartálne výsledky gumárenského koncernu Goodyear prekonali odhady trhov

GoodyearAkron - Americký výrobca pneumatík Goodyear Tire & Rubber zaznamenal v poslednom kvartáli minulého roka mierny pokles tržieb, čo je dôsledok nových obmedzení po opätovnom zvýšení počtu infikovaných novým koronavírusom.

Zároveň sa však firma vrátila k čistému zisku a výrazne zvýšila prevádzkový zisk, pod čo sa výraznou mierou podpísalo znižovanie nákladov.

Spoločnosť informovala, že v poslednom kvartáli minulého roka dosiahla tržby 3,66 miliardy USD (3,04 miliardy eur), čo medziročne predstavuje pokles o 2 %. Pod pokles sa podpísal nižší predaj a nepriaznivé kurzové vplyvy. Goodyear však v tomto ukazovateli prekonal odhady analytikov, ktorí počítali s tržbami na úrovni 3,61 miliardy USD.

Prevádzkový zisk dosiahol 302 miliónov USD, čo predstavuje rast o 25 %. Jeho výsledok ovplyvnila najmä pokračujúca racionalizácia a s ňou spojené znižovanie nákladov, ako aj nižšie náklady na suroviny.

Firma sa zároveň vrátila k čistému zisku, ktorý dosiahol 63 miliónov USD. V rovnakom období predchádzajúceho roka evidovala stratu 392 miliónov USD.

Upravený zisk dosiahol 103 miliónov USD (44 centov na akciu) v porovnaní so 45 miliónmi USD (19 centov/akcia) v poslednom kvartáli 2019. Výrazne tak prekonala očakávania, keď analytici počítali s upraveným ziskom na akciu na úrovni 16 centov.

23.02.2021 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...