1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Hyundai aj Kia zaznamenali v marci solídny rast predaja

Soul - Juhokórejská automobilka Hyundai a jej sesterská firma Kia zaznamenali v marci solídny odbyt.

Vďačia za to jednak uvedeniu nových modelov na trh, a tiež tomu, že na rozdiel od iných výrobcov sú menej závislé od dodávok autokomponentov z Japonska.

Podľa najnovších údajov Hyundai zaznamenal v marci nárast predaja na celom svete medziročne o 1,7 % na 319.553 vozidiel z 324.959 áut v rovnakom období minulého roka, a to najmä vďaka veľkému dopytu po sedanoch Sonata.

Odbyt modelov automobilky Kia sa minulý mesiac zvýšil medziročne o 30 % na 224.637 z 173.111 kusov, pričom najväčší záujem bol o modely Picanto, Optima a Sportage R SUV.

Hyundai sa v marci darilo dosiahnuť solídne výsledky aj napriek pokračujúcemu sporu s odborármi, pre ktorý musela spoločnosť prerušiť výrobu v jednom z juhokórejských závodov.

Hyundai ani Kia sa neobávajú vážnejšieho vplyvu zemetrasenia v Japonsku na svoju produkciu. Pripúšťajú však, že aj ich sa môžu dotknúť problémy s niektorými podnikmi, ak sa čoskoro neobnoví výroba v japonskej továrni, ktorá dodáva svetovým automobilkám farebné pigmenty.

04.04.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...