1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Firma L'Occitane sa dohodla na kúpe značky Elemis

Hands ShakingHongkong - Výrobca luxusnej kozmetiky L'Occitane International sa dohodol na kúpe konkurenčnej značky Elemis za približne 900 miliónov USD (780,37 milióna eur) v snahe posilniť svoju prítomnosť v Británii a USA.

Spoločnosť kótovaná na burze v Hongkongu sa dohodla na kúpe Elemis USA od firmy Steiner Leisure so sídlom na Bahamách a britskej spoločnosti Elemis Ltd. od súkromnej firmy Nemo UK podľa nedeľného (13. 1.) podania na hongkonskú burzu cenných papierov.

L'Occitane uviedla, že táto akvizícia pomôže posilniť rast celej skupiny, pričom vďaka Elemisu rozšíri svoj vplyv na nové trhy. Skupina L'Occitane pôsobí v 90 krajinách sveta. Svoje produkty ponúka v 3285 maloobchodných predajniach vrátane Slovenska, z toho 1555 z nich sú obchody priamo prevádzkované skupinou. Má podľa svojich internetových stránok viac ako 8500 zamestnancov.

Nákup chce financovať kombináciou vlastnej hotovosti a bankových úverov. Očakáva sa, že dohodu dokončí v 1. štvrťroku roku 2019.

"Toto je najväčšia akvizícia spoločnosti L'Occitane od jej uvedenia na burzu a veľký krok vpred pri budovaní skupiny luxusných značiek," uviedol Reinold Geiger, výkonný riaditeľ spoločnosti, vo svojom vyhlásení.

Spoločnosť L'Occitane, ktorá dosiahla v minulom finančnom roku tržby vo výške 1,3 miliardy eur a prevádzkový zisk 141 miliónov eur, bola v roku 2010 kótovaná na burze v Hongkongu v rámci jej expanzie v Ázii. Firma vyrába kozmetiku z prírodných ingrediencií a pochádza z Provence vo Francúzsku.

Akcie spoločnosti L'Occitane tento rok stúpli o 6,6 % a jej trhová hodnota dosiahla 2,9 miliardy USD.

22.01.2019 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...