1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Confal dokončil akvizíciu výrobcu hliníkových zliatin Sloval v Žiari nad Hronom

aluminium factoryŽiar nad Hronom – Spoločnosť Confal úspešne dokončila akvizíciu tradičného výrobcu hliníkových zliatin zo Žiaru nad Hronom a stala sa tak jediným majiteľom spoločnosti Sloval. Proces prípravy a realizácie transakcie sa uskutočnil od januára do apríla tohto roku. Informoval o tom predseda predstavenstva spoločnosti Confal Branislav Petro.

Spoločným cieľom oboch spoločností je dosiahnutie významných synergií na trhu sekundárneho hliníka v strednej Európe, zvýšenie produkčných kapacít, ale i zdieľanie inovácií a know-how v oblasti technológie. „Prevzatie aktív spoločnosti Sloval je dôležitý strategický krok a pridaná hodnota pre naše portfólio riešení v oblasti recyklácie hliníka a zvyšuje náš trhový potenciál,“ uviedol Petro.

Novovzniknutá situácia podľa riaditeľa spoločnosti Sloval Rastislava Novodomca pozitívne ovplyvní aj budúcnosť žiarskeho výrobcu hliníkových zliatin. „V rámci kooperácie sa otvárajú nové možnosti smerovania, stabilizácia a rozvoj technických a technologických procesov,“ poznamenal Novodomec.

Spoločnosť Confal, ktorá zamestnáva viac ako 100 ľudí, patrí v stredoeurópskom regióne k lídrom na trhu recyklácie hliníka a výroby rôznych typov hliníkových zliatin. V posledných rokoch spoločnosť zvýšila aj podiel na trhu výroby dezoxidačného hliníka, granulátov a rafinátorov pre oceliarsky priemysel.

03.05.2021 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...