1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Amazon vytvoril na Slovensku už 2600 pracovných miest

nezamestnanost1Sereď - Spoločnosť Amazon oznámila, že od otvorenia svojej bratislavskej kancelárie v roku 2011 a reverzného centra v Seredi v roku 2017 vytvorila na Slovensku už 2600 pracovných miest na plný úväzok.

Firma vo vytváraní pracovných miest napreduje oveľa rýchlejšie, ako bol jej pôvodný plán, pričom do konca roku 2018 plánovala vytvoriť 1850 pracovných miest.  

Zamestnanci spoločnosti na Slovensku, ktorých je 2600, predstavujú škálu pozícií s rôznymi úrovňami skúseností, zručností a vzdelania. Amazon im ponúka možnosť kariérneho rastu a zamestnancom umožňuje rozvíjať sa a pripravovať sa aj na manažérske pozície. „Spoločnosť Amazon je pre slovenskú ekonomiku jednoznačne prínosom z pohľadu zamestnávateľa a daňového poplatníka. Jej príchodom získalo naše hospodárstvo hodnotnú investíciu do inej oblasti, ako je napríklad automobilový priemysel, a stalo sa odolnejším voči výkyvom ekonomického cyklu,“ konštatoval minister hospodárstva SR Peter Žiga.

Amazon v Seredi v októbri 2018 ohlásil na Slovensku spustenie programu Career Choice. Program pomáha školiť zamestnancov na pozície, po ktorých je najväčší dopyt nielen v tejto, ale aj v ďalších spoločnostiach. Nábor nových zamestnancov sa stále uskutočňuje.

02.09.2019 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...