1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zisk Tyson Foods vo 4. kvartáli klesol

masokombinatChicago - Americká potravinárska spoločnosť Tyson Foods zaznamenala vo 4. kvartáli svojho finančného roka 2018/19 pokles zisku a väčší, ako jej predpovedali analytici z Wall Street.

Dôvodom bol požiar na bitúnku v Kansase, ktorý poškodil objem predaja hovädzieho mäsa, dôležitého segmentu firmy.

Čistý zisk Tyson Foods sa za tri mesiace do konca septembra 2019 znížil na 369 miliónov USD (334,21 milióna eur), čo predstavuje 1,01 USD na akciu, z 537 miliónov USD alebo 1,47 USD/akcia v minulom roku.

Upravený zisk na akciu vo 4. štvrťroku klesol o 23 % na 1,21 USD a bol menší ako zisk 1,29 USD/akcia, ktorý očakávali analytici.

Tržby v uplynulom štvrťroku vzrástli o 9 % na 10,88 miliardy USD z minuloročných 9,999 miliardy USD. Analytici však predpovedali spoločnosti tržby vo výške 11 miliárd USD.

Tyson zápasil s ohňom v čase, keď sa svetový mäsový priemysel zameriava na zvyšovanie predaja v Číne po tom, ako mor ošípaných znížil produkciu bravčového mäsa v ázijskej krajine.

Výrobcom z USA škodia aj clá, ktoré uvalil Peking na niektoré americké produkty v rámci obchodného sporu oboch krajín.

Po augustovom požiari na bitúnku Holcomb v Kansase boli reštaurácie, spoločnosti poskytujúce stravovacie služby a potravinárske obchody nútené kupovať mäso od iných dodávateľov.

Výsledkom bolo, že objem dodávok firmy Tyson klesol o 4,2 % vo 4. štvrťroku a tržby sa znížili o 1,3 %. Požiar tiež priniesol čisté náklady vo výške 31 miliónov USD.

„Pokiaľ ide o nový fiškálny rok, sme veľmi optimistickí a v súčasnosti očakávame splnenie alebo prekročenie nášho dlhodobého cieľa s nárastom upraveného zisku na akciu o vysoké jednociferné číslo, pretože máme dobrú pozíciu na to, aby sme mohli využiť príležitosti na globálnom trhu,“ uviedla spoločnosť vo svojom vyhlásení.

22.11.2019 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...