1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zisk pivovarníckeho koncernu Heineken za 9 mesiacov klesol o vyše 76 %

heinekenAmsterdam - Holandský pivovarnícky koncern Heineken oznámil za deväť mesiacov tohto roka pokles zisku o viac než 76 %. Zároveň uviedol, že pristúpi k reštrukturalizácii s cieľom riešiť "výrazný vplyv" pandémie nového koronavírusu na jeho biznis.

Spoločnosť oznámila, že od začiatku roka do konca septembra zaznamenala čistý zisk 396 miliónov eur. Na porovnanie, v rovnakom období minulého roka dosiahol 1,67 miliardy eur. Podľa Heinekenu pandémia nového koronavírusu a s ňou súvisiace karanténne opatrenia viedli k poklesu predaja. Výsledky tržieb spoločnosť nezverejnila.

Vzhľadom na reštrikcie v oblasti služieb, najmä v oblasti reštauračného a hoteliérskeho biznisu, Heineken uviedol, že plánuje znížiť personálne náklady o 20 %. Ako informovala holandská agentúra ANP, ktorá sa odvolala na hovorcu spoločnosti, nie je vylúčené ani prepúšťanie.

Čo sa týka vyhliadok na ďalšie obdobie, Heineken uviedol, že pandémia nového koronavírusu naďalej tlačí na ekonomiky, čo sa odrazí aj na výsledkoch za celý rok 2020. Ako povedal šéf firmy Dolf van den Brink, situácia zostáva vysoko nestabilná a neistá. Spoločnosť očakáva, že pandémia bude pokračovať v ďalších vlnách, čo bude mať výrazný vplyv na jej trhy.

05.11.2020 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...