1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zisk Lindt vlani vzrástol o vyše 5 %, zvýši dividendu o 75 %

lindt chocolate logoKilchberg - Švajčiarsky výrobca čokolády Lindt & Sprüngli v utorok navrhol zvýšiť akcionárom dividendu o 75 % pri príležitosti 175. výročia svojho založenia.

Výrobcovia čokolády pritom čelia pomalému rastu, najmä na nasýtených trhoch v USA a Európe, kde si spotrebitelia čoraz častejšie vyberajú zdravšie pochúťky. Ale spoločnosti Lindt sa darí viac, pretože má lepšiu pozíciu na trhoch ako jej rivali.

V minulom roku sa čistý zisk Lindt zvýšil o 5,1 % na 511,9 milióna švajčiarskych frankov (480,43 milióna eur). Analytici, ktorých oslovila spoločnosť Refinitiv, však očakávali čistý zisk v prieskume 518,1 milióna CHF.

Švajčiarsky výrobca zároveň oznámil, že za rok 2019 navrhuje vyplatiť dividendu 1750 CHF na jednu akciu. Analytici predpovedali dividendu vo výške 1080 CHF/akcia. V januári zaznamenal Lindt nárast organických tržieb o 6,1 %.

Lindt potvrdil svoj strednodobý až dlhodobý cieľ a naďalej počíta s rastom organického predaja o 5 až 7 %, uviedol vo vyhlásení výrobca čokoládových guľôčok Lindor a veľkonočných zajačikov v zlatej fólii.

Spolieha sa tiež, že rozšírenie maloobchodnej siete predajní značky Lindt podporí rast spoločnosti. V súčasnosti má približne 500 obchodov a kaviarní po celom svete a aj tento rok chce pokračovať v globálnej expanzii.

10.03.2020 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...