1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zisk Heinekenu v 1. polroku vzrástol, zaostal však za očakávaniami

heineken logo 1Brusel - Holandská pivovarnícka spoločnosť Heineken zhoršila svoju prognózu celoročnej prevádzkovej marže, keď výsledky za 1. polrok zaostali za odhadmi trhov.

Druhý najväčší producent piva na svete v pondelok oznámil, že čistý zisk bez započítania jednorazových položiek dosiahol za 1. polrok tohto roka 1,076 miliardy eur. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka to znamená rast o 3,8 %.

Prevádzkový zisk za prvých šesť mesiacov roka na porovnateľnej báze bez započítania jednorazových položiek vzrástol o 1,3 % na 1,75 miliardy eur. Spoločnosť tak zaostala za odhadmi analytikov oslovených agentúrou Reuters, ktorí očakávali upravený prevádzkový zisk na úrovni 1,89 miliardy eur.

Upravený zisk na akciu sa zvýšil na 1,89 eur z 1,82 eur. Aj v tomto prípade bol výsledok o niečo horší, než predpokladali ekonómovia. Tí počítali so ziskom na akciu na úrovni 1,95 eura.

Pivovarnícka spoločnosť následne upravila svoj odhad, čo sa týka celoročnej prevádzkovej marže. Zatiaľ čo pôvodne predpokladala rast o 25 bázických bodov, teraz očakáva jej pokles o 20 bázických bodov. Firma uviedla, že pod tento vývoj sa do veľkej miery podpísali nepriaznivé kurzové vplyvy, ktoré boli výraznejšie, než sa pôvodne očakávalo.

Čisté tržby sa zvýšili na 10,78 miliardy eur z 10,34 miliardy eur v 1. polroku minulého roka. Prispelo k tomu zvýšenie predaja piva vo viacerých krajinách. Najvýraznejšie sa predaj zvýšil vo Vietname a Mexiku, rast však spoločnosť zaznamenala aj v Brazílii, Južnej Afrike či Rusku.

06.08.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...