1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Tržby Danone v 1. kvartáli vzrástli o 8,5 % na 4,76 miliardy eur

danone logo1Paríž - Tržby francúzskeho výrobcu potravín Danone sa v 1. štvrťroku 2011 zvýšili medziročne o 8,5 % na 4,76 miliardy eur, a to aj napriek rastúcim nákladom na komodity a náročným ekonomickým podmienkam.

Tento výsledok prekonal odhady analytikov, ktorí predpovedali, že francúzskemu koncernu stúpne v 1. kvartáli obrat o 6,8 % na 4,64 miliardy eur.

Danone pritom zaznamenal zvýšenie predaja vo všetkých divíziách, najmä balená voda a dojčenská výživa išli v prvých troch mesiacoch roka veľmi dobre na odbyt. Okrem toho najväčší producent jogurtov na svete, ktorý vyrába aj známe značky Actimel a Activia, profitoval z fúzie s ruskou firmou Unimilk v novembri minulého roka.

Francúzsky potravinársky koncern zároveň potvrdil, že chce v tomto roku dosiahnuť nárast predaja oproti vlaňajšku o 6 až 8 %. Počíta tiež so zvýšením vstupných nákladov o 6 až 9 % v dôsledku zdražovania surovín. Danone preto už v 1. štvrťroku zdvihol ceny svojich výrobkov, aby zmiernil negatívny vplyv drahších surovín na svoje hospodárske výsledky.

Situácia na trhu je však zložitá, pretože vlády vo vyspelých aj rozvíjajúcich sa ekonomikách musia zavádzať prísne úsporné opatrenia, čo brzdí rast spotrebiteľských výdavkov.

15.04.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...