1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Tauris v súvislosti s omikronom neočakáva problémy so zásobovaním ani s výrobou

masokombinatRimavská Sobota – Výrobca a distribútor mäsových výrobkov Tauris neočakáva v súvislosti s aktuálnou vlnou pandémie nového koronavírusu spôsobenou variantom omikron obmedzenie výroby ani výrazné výpadky personálu. Pre TASR to uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Tauris Group Richard Duda.

"Náš scenár je dlhodobo a flexibilne nastavený na opatrenia, ktoré neohrozia výrobu a plynulé zásobovanie Slovenska. Máme zabezpečené zónovanie zamestnancov, a tak by prípadný dočasný výpadok nahradila ďalšia zmena," priblížil Duda.

Potravinársky holding aktuálne pre omikron nepociťuje výraznejší výpadok zamestnancov a väčšie výpadky pracovných síl ani neočakáva. Zaočkovanosť proti ochoreniu COVID-19 v spoločnosti prevyšuje úroveň 95 %, v platnosti má firma naďalej i opatrenia zamedzujúce šírenie ochorenia, ktoré sú podľa slov jej riaditeľa na vysokej úrovni.

Potravinársky holding Tauris Group je zložený zo štyroch výrobných závodov, a to v Rimavskej Sobote, Mojmírovciach, Spišskej Novej Vsi a závodu Ryba Košice. Disponuje tiež vlastnou celoslovenskou sieťou mäsiarskych predajní. Celkovo zamestnáva vyše 1400 ľudí.

Spoločnosť Tauris vznikla v roku 1992 privatizáciou štátneho podniku Mäsový priemysel. V roku 2007 sa jej vlastníkom stal holding Eco-Investment, ktorý vstupom do ďalších mäsokombinátov vytvoril skupinu Tauris Group.

16.02.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...