1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Spoločnosť Kofola získala pre Rajeckú dolinu certifikáciu BIO lokality

kofola logoRajecká Lesná - Spoločnosť Kofola získala pre Rajeckú dolinu certifikáciu BIO lokality na voľný zber 39 druhov bylín. Podarilo sa jej to prostredníctvom tradičného výrobcu liečivých rastlín, spoločnosti Leros, ktorá patrí do skupiny Kofola. Informovala o tom manažérka komunikácie spoločnosti Kofola ČeskoSlovensko Jana Ptačinská Jirátová.

Doplnila, že od spoločnosti Naturalis SK získala certifikáciu mnohohektárového pásma Rajeckej doliny. "Certifikované sú oblasti zahŕňajúce obce Čičmany, Kláštor pod Znievom, Valaská Belá, Fačkov, Vrícko a Rajecká Lesná, kde sa aj miestni poľnohospodári zaviazali, že nebudú používať syntetické pesticídy alebo hnojivá," uviedla Ptačinská Jirátová.

"Zmyslom tejto iniciatívy nebola iba ochrana vodného zdroja, ale aj unikátneho rajeckého ekosystému a jeho biodiverzity. V Rajeckej doline pestujeme vlastné bylinky na výrobu našich nápojov a chováme včely, ktoré pomáhajú harmonizovať prírodu," uviedol generálny riaditeľ Kofoly ČeskoSlovensko Jannis Samaras.

10.07.2020 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...