1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Producenta prémiovej tequily Patron Spirits kupuje spoločnosť Bacardi

patron spirits logoNew York - Americký výrobca alkoholických nápojov Bacardi sa dohodol na kúpe producenta prémiovej tequily Patron Spirits International za vyše 5 miliárd USD.

Od kontraktu si spoločnosť Bacardi sľubuje získanie pozície druhej najväčšej firmy v oblasti produkcie alkoholických nápojov v USA.

Akvizícia v hodnote 5,1 miliardy USD (4,17 miliardy eur) predstavuje zároveň prvý veľký kontrakt firmy Bacardi pod vedením nového šéfa Mahesha Madhavana. Do funkcie výkonného riaditeľa rodinnej firmy nastúpil v októbri.

Bacardi kontroluje približne 200 rôznych značiek alkoholických nápojov vrátane rovnomenného bieleho rumu či vodky Grey Goose. Vo firme Patron Spirits International už od roku 2008 vlastní malý podiel, prevzatie firmy by jej však malo pomôcť k vyšším tržbám a zisku.

Zatiaľ čo totiž celosvetový trh s alkoholickými nápojmi zaznamenával pokles, trh s tequilou rástol. Podľa údajov spoločnosti pre prieskum trhu IWSR v roku 2016 celkový trh s alkoholickými nápojmi klesol o 1,3 %, trh s tequilou však o 5,2 % vzrástol. Výsledkom bol zvýšený záujem o akvizície a napríklad v minulom roku koncern Diageo kúpil od amerického herca Georga Clooneyho značku tequily Casamigos za 1 miliardu USD.

26.01.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...