1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Potravinárska spoločnosť rozširuje v Prievidzi výrobu

nestle logoPrievidza - Nadnárodná spoločnosť Nestlé presunula časť svojej výroby z Rakúska do svojho závodu Carpathia v Prievidzi. Rozšírenie výroby prinieslo i nové pracovné miesta.

"V minulom roku sme pracovali na projekte presunu výroby z továrne v rakúskom Linzi, v rámci neho sme doposiaľ presunuli tri výrobné linky a presun dvoch zostávajúcich liniek prebieha. S výrobou na týchto linkách sme začali v decembri minulého roka," povedal vo štvrtok na tlačovej konferencii manažér výrobného závodu Carpathia Michal Růžek.

Pre prievidzský závod je to podľa neho určitá pocta, pretože tým potvrdil konkurencieschopnosť v rámci závodov Nestlé. "Pre zamestnanosť to znamená, že na linkách alebo na výrobe pracuje zhruba 25 ľudí," doplnil.

Časť výroby zo závodu v Linzi, ktorý spoločnosť zatvorila, sa presunula aj do Srbska. V Prievidzi sa výroba konkrétne rozšírila i o produkty pre zákazníkov v oblastiach spoločného stravovania, teda reštaurácie či veľké kuchyne.

Nestlé v Prievidzi po prijatí ďalších pracovníkov ku koncu januára tohto roka zamestnával 613 ľudí. Tým aj zvýšil platy. "Posledné zhruba dva roky sme mzdy vrátane nárastu, ktorý plánujeme na jar tohto roka, zvýšili o viac ako 30 %. Týka sa to predovšetkým pozícií vo výrobe, údržbe a skladoch, ale i tých vyšších pozícií," konkretizoval Růžek. Spoločnosť sa podľa neho borila i s fluktuáciou zamestnancov, tú sa im podarilo čiastočne zastabilizovať. "Situácia je výrazne lepšia a sme spokojní s tým, ako sa stabilizovala, aj keď by sme to chceli ešte zlepšiť. Stále nám odchádza viac ako 10 % zamestnancov ročne, a to je viac, ako by sme chceli," dodal.

Prievidzský závod sa zaoberá výrobou dehydratovaných potravinárskych výrobkov, ide predovšetkým o bujóny, polievky, zmesi na prípravu jedál, cestovinové jedlá a ďalšie. Podľa posledných dostupných údajov dosiahlo Nestlé Slovensko v roku 2016 tržby vo výške zhruba 163,6 milióna eur a zisk viac ako 9,5 milióna eur.

22.02.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...