1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Počet pracovníkov vlani v potravinárstve SR stúpol o 2,7 % na 32.916

pecivaren vyrobaBratislava - V roku 2024 pracovalo v slovenskom potravinárskom priemysle 32.916 zamestnancov. Oproti roku 2023 sa ich počet zvýšil o 2,7 %. Uviedla to pre TASR hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) Jana Holéciová.

Spresnila, že najvýraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov sa v roku 2024 zaznamenalo vo výrobe, spracovaní a konzervovaní mäsa a mäsových výrobkov (o 19,6 %) a vo výrobe ostatných potravinárskych výrobkov (o 9,0 %).

Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov sa v sledovanom období evidovalo aj vo výrobe hotových krmív (o 7,8 %), vo výrobe mlynských výrobkov (o 6,1 %), v odvetví spracovania a konzervovania ovocia a zeleniny (o 5,3 %), vo výrobe trvanlivých pekárskych výrokov (o 5,1 %), vo výrobe pekárskych vrátane cukrárskych okrem trvanlivých výrobkov (o 4,9 %), v odvetví stáčania prírodných minerálnych vôd a výroby nealko nápojov (o 4,8 %), v odvetví úpravy a spracovania mlieka (o 3,7 %), vo výrobe mäsových výrobkov vrátane hydinových (o 1,2 %), vo výrobe cestovín (o 0,8 %) a vo výrobe piva a sladu (o 0,7 %).

Najvýraznejšie medziročné zníženie počtu zamestnancov v roku 2024 nastalo podľa Holéciovej vo výrobe a konzervovaní hydiny (o 15,7 %). Výraznejšie zníženie počtu zamestnancov sa zaznamenalo vo výrobe destilovaných alkoholických nápojov, a to o 10,6 %.

Holéciová dodala, že priemerný počet zamestnancov sa vlani znížil aj vo výrobe hroznového vína (o 6,7 %), vo výrobe rastlinných a živočíšnych olejov a tukov (o 6,0 %) a vo výrobe kakaa, čokolády a cukroviniek (o 0,5 %).

11.04.2025 TASR

PREDPLAŤTE SI

Priemyseldnes.sk SK 220 x 220 v1

Nenechajte si ujsť...