1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Pernod Ricard zvýšil polročný zisk o 25 percent, podporili ho Čína a India

pernod richard logoParíž - Svetový producent alkoholických nápojov Pernod Ricard oznámil za 1. polrok obchodného roka 2017/2018 výrazný rast zisku. Prispelo k tomu zníženie nákladov a zvýšený dopyt v Číne a Indii.

Pernod Ricard, ktorý je po britskej spoločnosti Diageo druhým najväčším producentom alkoholických nápojov na svete, oznámil za obdobie od júla do decembra 2017 rast čistého zisku o 25 % na 1,15 miliardy eur.

Čisté tržby výrobcu vodky Absolut či koňaku Martell dosiahli 5,08 miliardy eur. Oproti rovnakému obdobiu predchádzajúceho obchodného roka to znamená mierny rast o 0,4 %. Organický rast tržieb však dosiahol 5,1 %. Spoločnosť tak prekonala očakávania trhov, keď analytici počítali s rastom v tejto oblasti o 4,6 %.

Firma uviedla, že výsledky podporil zvýšený dopyt na významných trhoch Číny a Indie. V obidvoch prípadoch sa tržby zvýšili o 8 %. Vzrástli však aj tržby v USA, a to o 3 %.

Podobne ako francúzsky konkurent Rémy Cointreau, aj Pernod Ricard upozornil na riziká vyplývajúce z kurzových vplyvov. Podľa firmy rast kurzu eura oproti doláru uberie z jej celoročného prevádzkového zisku okolo 180 miliónov eur. To je o 55 miliónov eur viac, než firma pôvodne očakávala.

14.02.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...