1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Nápojová firma Kofola rozširuje predaj čerstvých potravín

foodPraha - Sieť barov s ovocnými a zeleninovými šťavami UGO, ktorá je súčasťou českej nápojovej skupiny Kofola, expanduje vo výrobe čerstvých potravín. Od firmy Titbit preberá výrobu čerstvých šalátov. Tých tak vyprodukuje denne niekoľko tisíc.

"Touto dohodou získavame kvalitnú výrobu, za ktorou stoja veľmi cenné skúsenosti z práce s ultra-čerstvými potravinami," povedal generálny riaditeľ UGO trade Marek Farník. Spoločnosť v súčasnosti prevádzkuje 75 Freshbarov a Salatérií, do konca roku ich chce mať 90. "Hlad po zdravších potravinách neustále rastie," dodal Farník. Cenu transakcie žiadna zo strán nezverejnila.

Spoločnosť Titbit založili traja spoločníci v roku 2001. Svoje šaláty a exotické ovocie dodáva firma do obchodných reťazcov, reštaurácií, hotelov aj internetových obchodov. Po odpredaji divízie šalátov bude firma naďalej dodávať svojim odberateľom čerstvé bylinky, korenie, ovocie a zeleninu.

Kofola segmentu čerstvých potravín verí. Skupina plánovala aj rozbehnutie reštaurácií NaGrilu, z projektu ale po 1,5 roku v marci vycúvala, pretože nebol dostatočne ziskový.

07.06.2017 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...