1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Lavazza chce zvýšiť svoje tržby prostredníctvom akvizícií

kávaMiláno - Taliansky výrobca kávy Lavazza hľadá ďalšie možnosti na akvizície, aby zvýšil svoj obrat na 2,2 miliardy eur do roku 2020. Uviedol to generálny riaditeľ spoločnosti Antonio Baravalle.

Tržby rodinnej firmy totiž minulý rok vzrástli o 29 % na 1,9 miliardy eur vďaka akvizíciám francúzskej značky Carte Noire a dánskej Merrild. Okrem toho Lavazza tak zvýšila podiel zahraničných trhov na svojich tržbách na 60 % z 53 % v roku 2015. A zároveň zredukovala svoju závislosť na domácom, talianskom trhu, kde spotreba kávy aj vlani klesla, už tretí rok po sebe.

Baravalle spresnil, že Lavazza chce zvýšiť do konca dekády tržby na 2,2 miliardy eur, a to ako prostredníctvom organického rastu predaja, tak s pomocou akvizícií. Čo sa týka trhov, firma má záujem o USA, Kanadu, Nemecko a Britániu. Za najatraktívnejšie z hľadiska akvizícií považuje rýchlo rastúce bio a fair-trade značky.

Baravalle dodal, že talianska rodinná firma dokáže dať dohromady vyše 1,5 miliardy eur na akvizície, vrátane hotovosti, ktorú má k dispozícii. Nepotrebuje preto emitovať nové akcie, aby mala peniaze. na kúpu konkurencie.

24.05.2017 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...