1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Kofola kúpila českého výrobcu energetických nápojov Pinelli

kofola logoPraha - Najväčší český výrobca nealkoholických nápojov, skupina Kofola, expanduje.

Začne predávať aj energetický nápoj Semtex. Ten vyrába česká spoločnosť Pinelli, ktorú Kofola kúpila. Akvizíciu firmy oznámili dnes, detaily transakcie spoločnosť nezverejnila.

"Zmluvu sme podpísali minulý týždeň na Veľký piatok," uviedol člen predstavenstva Kofoly Jiří Vlasák, ktorý je oddnes konateľom firmy Pinelli. "Energetické nápoje je jedna z posledných kategórií, ktorá na českom trhu rastie a veríme, že porastie ešte do roku 2015," vysvetlil Vlasák, prečo Kofola kúpila Pinelli.

Semtex je najznámejšou značkou českej firmy Pinelli. Na českom trhu energetických nápojov má 10-% podiel. Okrem toho vyrába energetický nápoj Erektus, Green Tea i vitamínové nápoje.
Nový majiteľ sa chce sústrediť na prvé tri značky. "Vitamínové nápoje sú zaujímavé, aj Kofola o nich uvažuje. Musíme preto posúdiť, ktorá značka je dôležitejšia," uviedol Vlasák.

Kofola predáva okrem rovnomenného nápoja predovšetkým vodu Rajec alebo džúsy a sirupy Jupí. Firme vlani klesli tržby z predaja o 20 % na 7,4 miliardy Kč (306 miliónov eur). Skupina pôsobí okrem Česka aj v Poľsku, kde sa pred tromi rokmi spojila s tamojším výrobcom nápojov Hoop. Ďalej pôsobí v Rusku a na Slovensku, kam chce vyvážať aj Semtex.

Pinelli vlani dosiahla tržby približne 105 miliónov Kč. Majiteľmi firmy boli do uzavretia obchodu dvaja Česi, Stanislav Hruška a Milan Vik.

28.04.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...