1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

DuPont zvýšil ponuku na Danisco o vyše 5 % na 6,64 miliardy USD

dupont logoNew York/Kodaň - Americká chemicko-technologická spoločnosť DuPont zvýšila koncom tohto týždňa svoju ponuku na prevzatie dánskej potravinárskej spoločnosti Danisco o vyše 5 % na 6,64 miliardy USD (4,47 miliardy eur).

Ustúpila tak tlaku niektorých akcionárov dánskej firmy, ktorí tvrdili, že pôvodná ponuka je príliš nízka.

Výkonná riaditeľka firmy DuPont Ellen Kullmanová týždne presviedčala akcionárov Danisca, výrobcu potravinových prísad a enzýmov, aby s akvizíciou súhlasili. Vedenie dánskej spoločnosti prijalo ešte v januári ponuku za 5,8 miliardy USD, akcionári však boli presvedčení, že DuPont by mal zaplatiť viac. V januári ponúkal DuPont za akciu Danisca 665 dánskych korún (89,17 eura), v súčasnosti je to 700 DKK. To znamená, že zatiaľ čo začiatkom roka ponúkol DuPont zhruba 25-% prémiu v porovnaní s hodnotou akcií firmy Danisco, teraz prémia predstavuje 32 %.

Svoju ponuku, ktorú predlžoval už trikrát, teraz americký koncern predĺžil do 13. mája s tým, že je to poslednýkrát. "Je to najlepšia a posledná ponuka," povedala Kullmanová.

02.05.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...