1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Danone zaznamenal v 1. polroku nárast čistého zisku o 24 %

danone productsParíž - Francúzska potravinárska spoločnosť Danone v piatok oznámila, že jej čistý zisk sa v 1. polroku 2018 zvýšil o takmer 24 % napriek tomu, že spotrebiteľský bojkot v Maroku nepriaznivo ovplyvnil jej výkon.

Čistý zisk Danone za prvých šesť mesiacov roka vzrástol medziročne o 23,5 % na 1,2 miliardy eur. To bolo mierne viac ako odhad analytikov, ktorí predpovedali Danone zisk 1,12 miliardy eur.

Tržby koncernu v 1. polroku stúpli o 4 % na 12,5 miliardy eur z 12,20 miliardy eur vlani.

Prevádzkový zisk spoločnosti Danone pritom v 1. polroku zasiahol spotrebiteľský bojkot v Maroku, ktorý sa začal v apríli na protest proti rastu cien.

Konkrétne, prevádzkový zisk za šesť mesiacov do konca júna klesol na 1,09 miliardy eur z 1,58 miliardy eur v predchádzajúcom roku.

V 2. štvrťroku sa tržby Danone v obchodoch otvorených viac ako rok zvýšili o 3,3 % na 6,41 miliardy eur. Objem predaja však klesol o 0,5 %. A predaj v Maroku bol v 2. štvrťroku nižší až o 40 %, uviedla spoločnosť, čo malo negatívny vplyv na príjmy základnej divízie mliečnych a rastlinných produktov.

Generálny riaditeľ Emmanuel Faber minulý mesiac povedal, že plne rešpektuje voľbu marockých klientov, ktorí sa rozhodli nekupovať produkty tejto značky, ale dodal, že to "hlboko ľutuje".

Okrem Maroka však všetky zahraničné divízie Danone dosiahli rast predaja v 2. štvrťroku, dodal Faber.

03.08.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...