1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Cukrovinkársky koncern Mondelez sa vo 4. kvartáli vrátil k zisku

mondelez logoDeerfield - Americká cukrovinkárska spoločnosť Mondelez International zaznamenala vo 4. kvartáli návrat k zisku, aj napriek tomu ale zaostala za odhadmi ekonómov. Podobne spoločnosť nesplnila očakávania ani v oblasti tržieb.

Jeden z najväčších výrobcov cukroviniek na svete uviedol, že v poslednom kvartáli minulého roka dosiahol zisk 93 miliónov USD (87,12 milióna eur), čo na akciu predstavuje 6 centov. V rovnakom období predchádzajúceho roka evidovala firma stratu 729 miliónov USD (45 centov/akcia), pod čo sa do veľkej miery podpísali aktivity spoločnosti vo Venezuele. Upravený zisk na akciu dosiahol 47 centov, čím však Mondelez zaostal za očakávaniami trhov, ktoré počítali s upraveným ziskom 49 centov/akcia.

Ani v tržbách spoločnosť nesplnila očakávania ekonómov. Za 4. kvartál minulého roka dosiahla tržby 6,77 miliardy USD, čo znamená medziročný pokles o 8,1 %. Ekonómovia počítali s tržbami na úrovni 6,89 miliardy USD.

Ako jeden z dôvodov poklesu tržieb firma uviedla nepriaznivé kurzové vplyvy. Spoločnosť totiž generuje viac než 75 % svojich tržieb v zahraničí. Silný dolár má tak nepriaznivý vplyv na jej výsledky a vo 4. štvrťroku zaznamenal kurz dolára oproti košu svetových mien medziročný rast v priemere o 2,3 %.

16.02.2017 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...