1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Cadbury, britská dcéra koncernu Mondelez, si pre brexit buduje zásoby

mondelez logoLondýn - Americká cukrovinkárska spoločnosť Mondelez International Mondelez, vlastník britského výrobcu sušienok a čokolád Cadbury, si začína budovať zásoby surovín pre prípad odchodu Británie z Európskej únie (EÚ) bez dohody.

Spojené kráľovstvo má opustiť Úniu na budúci rok 29. marca. Obe strany však zatiaľ nemajú hotovú úplnú dohodu o jeho vystúpení. V britskej vládnej Konzervatívnej strane pritom panuje hlboký rozkol v otázke plánu brexitu, ktorý im počas leta predložila premiérka Theresa Mayová. Takzvaný plán z Chequers predpokladá, že Británia opustí jednotný trh, ale bude pokračovať vo voľnom obchode s EÚ v oblasti tovarov a agroproduktov, najmä potravín, prostredníctvom colnej dohody a spoločných pravidiel.

"Monitorujeme proces politických rozhodnutí, rovnako ako všetky firmy, a pripravujeme sa na niekoľko potenciálnych výsledkov," uviedla hovorkyňa Mondelez v emailovej správe na otázky novinárov.

Mondelez by podľa Webera uprednostnil takú dohodu o brexite, ktorá by umožnila voľný tok výrobkov, napísali Times.

"Ale pripravujeme sa aj na tzv. tvrdý brexit (bez dohody) a vytvárame si väčšie zásoby ingrediencií aj hotových výrobkov," dodal Weber podľa novín.

Spoločnosť má pripravený krízový plán, pretože Spojené kráľovstvo nie je sebestačné, pokiaľ ide o potraviny.

20.09.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...