1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Americký nápojový gigant Coca-Cola kupuje sieť kaviarní Costa

coca cola bottlesAtlanta - Americká nápojová spoločnosť Coca-Cola kupuje od britskej firmy Whitbread druhý najväčší reťazec kaviarní na svete Costa. Svetový producent nealkoholických nápojov si tak otvára cestu na nový trh.

Britská spoločnosť uviedla, že dohoda v hodnote 3,9 miliardy libier (4,35 miliardy eur), vďaka ktorej Coca-Cola prevezme takmer 4000 kaviarní v Británii a kontinentálnej Európe, bola správnou radou odsúhlasená jednohlasne s tým, že je to v najlepšom záujme akcionárov.

Whitbread kúpil kaviarenskú sieť Costa v roku 1995 za 19 miliónov libier. V tom čase mal reťazec 39 kaviarní. V poslednom období sa však britská spoločnosť rozhodla viac sústrediť na rozšírenie siete hotelov Premier Inn v Británii a Nemecku. Navyše financie z predaja jej poslúžia aj na zníženie dlhu.

Firme Coca-Cola dohoda zasa pomôže výraznejšie sa odkloniť od tradičnej produkcie sýtených nápojov, o ktoré v poslednom období záujem klesá, smerom k produktom, po ktorých je väčší dopyt. "Segment horúcich nápojov je jedným z mála segmentov, kde Coca-Cola nemá globálnu značku," uviedol výkonný riaditeľ americkej firmy James Quincey. Prevzatie reťazca Costa to teraz zmení.

11.09.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...