1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Vedenie spoločnosti SPP prevezme od 1. júla 2012 Hans-Gilbert Meyer

spp logo2Bratislava - Vedenie spoločnosti Slovenský plynárenský priemysel, a. s., (SPP), prevezme od 1. júla 2012 Hans-Gilbert Meyer. H.-G. Meyer prevezme predsedníctvo, nahradí Jeana-Jacquesa Ciazynskeho, ktorý bude naďalej pôsobiť ako člen predstavenstva SPP. Informovala o tom špecialistka externej komunikácie SPP Patricia Kubicová.

"Za najvýznamnejšie oblasti, na ktoré sa budeme počas môjho predsedníctva sústreďovať, považujem predovšetkým implementáciu tretieho energetického balíčka, tému nevhodne nastavenej cenovej regulácie a ďalšie zvyšovanie konkurencieschopnosti SPP," konštatoval nový predseda predstavenstva SPP Hans-Gilbert Meyer.

"Slovenský spotrebiteľ si dnes môže vybrať zo širokého spektra dodávateľov, čo rešpektujeme a zároveň chápeme ako výzvu obhájiť pozíciu lídra na trhu. "Túto ambíciu chceme naplniť neustálym zlepšovaním našich činností v prospech našich zákazníkov a  rozširovaním našich aktivít najmä na trhu s elektrickou energiou. Plánujeme tiež naďalej rozvíjať aktivity v obchodovaní s plynom v ČR prostredníctvom našej dcérskej spoločnosti SPP CZ," dodal.

Michala Ďurkoviča zvolili za predsedu dozornej rady SPP na júnovom zasadnutí tohto kontrolného orgánu, s účinnosťou od 28. júna 2012. Eric Stab bol zvolený za podpredsedu dozornej rady SPP, pričom s účinnosťou od 1. júla 2012 na tejto pozícii nahradí Nicole Otterberg.

Slovenský plynárenský priemysel, a. s., je nadnárodná energetická spoločnosť, ktorá priamo nadväzuje na viac ako 150-ročnú tradíciu plynárenstva na Slovensku. Akcionármi SPP sú Slovenská republika prostredníctvom Fondu národného majetku SR (51 %) a spoločnosť  Slovak Gas Holding B.V. (49 %), konzorcium spoločností E.ON Ruhrgas AG a GDF SUEZ.

02.07.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...