1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Trnavská automobilka PSA Peugeot Citroën má nového šéfa

Peugeot citroen logo1Trnava - Automobilka PSA Peugeot Citroën Slovakia má nového šéfa. Po troch rokoch na čele trnavskej automobilky prijal jej generálny riaditeľ Luciano Biondo novú výzvu vo svojej kariére v rámci skupiny PSA. Pozíciu šéfa automobilky zaujal 1. júla Patrice Peslier, ktorý rok riadil prevádzku zvarovne v závode PSA Peugeot Citroën vo francúzskom Poissy. TASR o tom informovala Kristína Valová z komunikačného úseku spoločnosti.

Automobilka pod vedením Luciana Bionda začala ako prvá na Slovensku vyrábať vozidlá s emisiami pod 100 g CO2/km. V roku 2009 prispel k tomu, aby sa závod stal najväčším producentom automobilov na Slovensku, keď trnavský výrobný závod opustilo viac ako 200.000 vozidiel.

"V roku 2011 automobilka pokrstila už svoje miliónte vozidlo. Za jeho pôsobenia si závod udržal vedúce postavenie v rámci kvality, kde naďalej dosahuje jeden z najlepších výsledkov v rámci skupiny PSA," uviedla Valová s tým, že úspešným spustením výroby modelu Peugeot 208 závod potvrdil svoje zameranie na výrobu automobilov segmentu s nízkou spotrebou a emisiami CO2. Rozbehnutím tretej pracovnej zmeny generálny riaditeľ prispel k minimalizácii negatívnych dopadov finančnej a hospodárskej krízy predovšetkým na zamestnanosť v trnavskom regióne.

09.07.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...