1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Spoločnosť Procter & Gamble povedie opäť jej pôvodný šéf A.G. Lafley

procter and gambleCincinnati - Štyri roky trvajúce úsilie Roberta McDonalda adaptovať spoločnosť Procter & Gamble (P&G) na zvýšenú konkurenciu na trhu sa nečakane skončilo.

Spoločnosť sa rozhodla pre nového výkonného riaditeľa, ktorým sa s okamžitou platnosťou stáva bývalý šéf spoločnosti A. G. Lafley. Krok, ktorý najväčší výrobca spotrebiteľského tovaru na svete urobil v polovici procesu reštrukturalizácie, signalizuje, že firma chce podstatne rýchlejší rast tržieb a tempo uvádzania nových produktov na trh. Informovali o tom agentúra AP a denník Wall Street Journal.

McDonald, ktorý teraz k 30. júnu odíde do dôchodku, pôsobil na poste výkonného riaditeľa P&G od roku 2009. Funkciu prevzal práve od Lafleyho, pričom ten spoločnosť viedol od roku 2000. Pod vedením McDonalda firma spustila proces reštrukturalizácie, v rámci ktorého postupne znižovala náklady a investovala do inovácií s cieľom vykompenzovať pokles dopytu v Európe a slabý rast v Číne. P&G je momentálne v polovici tohto procesu, ktorý by jej mal do roku 2016 ušetriť 10 miliárd USD (7,73 miliardy eur). Podľa investorov však tempo rastu tržieb bolo veľmi pomalé, ako aj rast podielu firmy na svetových trhoch.

Lafleyho, ktorý bude mať na budúci mesiac 66 rokov, kontaktovala spoločnosť len pred niekoľkými dňami. Bývalý šéf P&G uviedol, že s ponukou súhlasil a dodal, že vo vedení je ochotný ostať tak dlho, ako to bude potrebné, aby sa výsledky spoločnosti zlepšili.

25.05.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...